fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Suplimente alimentare ayurvedice

De ce sunt atât de importante aceste suplimente alimentare ayurvedice?

Corpul nostru este un miracol al naturii. De-a lungul a milioane de ani, psihologia holistică a evoluat și poate să fie ușor confundată cu frumusețea și perfecțiunea. Se menține întotdeauna în echilibru, se poate adapta influențelor și de asemenea se poate repara singur. Conform tradiției Ayurveda, oamenii pot trăi pana la 115 ani și uneori chiar mai mult – fericiți și sănătoși.

Stresul, poluanții și consumul alimentelor procesate sunt în creștere. Aceste influențe pot daună abilității corpului de a se repara singur și de aceea se poate apela la suplimimente alimentare ayurvedice.

istoria ayurveda suplimente alimentare ayurvedice

Conceptul Ayurvedic de sănătate și presupunerile despre speranța de viață și calitatea acesteia datează din scrieri vechi.

Presiunea era mult mai mica atunci, mâncarea era naturală, corpul, mintea și sufletul erau expuse la mai puține probleme, stres și poluanți.

Ritmul alert din zilele noastre, epuizarea, mancarea procesată care are deficit de nutrienți, lipsa exercițiilor fizice, și toxinele din mediul înconjurător – conform Ayurveda toți acești factori depășesc posibilitățile limitate ale corpului de a depăși acest stres și influențele dăunătoare.

Din perspectiva Ayurveda, care datează din timpul civilizației Vedice din India, concluzia este că în zilele noastre dezechilibrul este mai mare și îmbătrânim prematur.

Radicalii liberi – haosul agresiv din sistemul molecular

Presiunile la care ne expunem corpul îi face sistemul de apărare să lucreze mai mult și să ajute la formarea radicalilor liberi de oxigen. Radicalii liberi sunt o ‘armă’ a sistemului imunitar, care sunt foarte eficienți și rezistenți împotriva intrușilor, dar sunt foarte dăunători atunci când sunt în exces și nu mai pot fi ținuți sub control de substanțele relevante. Radicalii liberi alterează și distrug ireversibil structurile celulare. Conform științei medicale curente, joacă un rol crucial în procesul de îmbătrânire și sunt responsabili  pentru multe boli cunoscute.

Dietă sănătoasă – plus antioxidanțiși suplimente alimentare ayurvedice

=

Corpul nostru este bine echipat cu enzime speciale, așa numiții 'necrofagi radicali', pentru a se proteja de furia distructivă a radicalilor liberi și a rămâne neatins.

=

Unele vitamine, minerale și substanțe vitale numite antioxidanți, îndeplinesc același scop astfel fiind considerate esențiale. Antioxidanți ca vitamina C, vitamina E și seleniu se eliberează și întăresc potențialul psihologic pentru a se repera.

=

Sunt absorbiți cu mâncare – fructele proaspete și legumele conțin o cantitate relativ mare – acest lucru ajutând corpul în lupta cu radicalii liberi.

=

Cu toate acestea, a avut loc o creștere a presiunii în fiziologie, de exemplu stresul și toxicitatea mediului.

=

Astfel vă sfătuim să integrați consumul regulat de suplimente alimentare benefice pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanți.