fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Secretele Punctelor Marma în Ayurveda

Puncte Energetice Marma

 

Știai că în organismul nostru se pot găsi mai multe puncte energetice Marma? Află cum te pot ajuta în menținerea echilibrului.

În înțelepciunea milenară a Ayurvedei, Marma reprezintă punctele energetice fundamentale, acele locuri de întâlnire dintre corpul fizic și subtil, unde energia vitală pranică (prana = forța vieții) pulsează în ritm cu bătăile inimii noastre. Aceste puncte sunt adevărate comori de cunoaștere, oferindu-ne o hartă subtilă a corpului nostru și a potențialului său de vindecare. Acest concept datează din anul 3500 î.Hr. și provine din zona de est a Indiei.

 

Ce sunt Marma?

 

Marma sunt puncte energetice speciale în corpul nostru, adevărate izvoare de energie care ghidează fluxul vital al pranei. Situate la intersecția mușchilor, oaselor, tendoanelor și nervilor, aceste puncte sunt considerate porți către lumea subtilă a energiei vitale. În total, Ayurveda enumeră 107 Marma principale, fiecare cu rolul său specific în menținerea echilibrului și sănătății noastre.

Stimularea acestor puncte creează flexibilitate, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional și mental. Astfel, se poate preveni un dezechilibru al doshei Vata, care se poate manifesta prin rigiditate (fizică și emoțională) și încăpățânare.

Terapia prin punctele Marma se crede că ar ajuta la:

  1. Durere musculară și de articulații
  2. Diverse condiții respiratorii
  3. Probleme de digestie
  4. Probleme ale sistemului nervos
  5. Dureri de cap și migrene
  6. Anxietate
  7. Stres, sentimente de frică și fobii.

 

Unde sunt situate Marma?

 

Marma sunt răspândite pe întregul corp, cu o concentrare deosebită în zonele cu o densitate mare de țesut moale și în jurul articulațiilor. Aceste puncte sunt împărțite în trei categorii principale: suprafață, mijlocii și profunde, fiecare având rolul său distinct în sistemul energetic al corpului nostru. În total, se crede că în organsimul nostru sunt 107 de astfel de puncte, 26 în trunchi, 37 în zona gâtului și a capului, 11 la nivelul membrelor și 33 în diverse alte zone. Mai jos poți vedea unde se situează doar câteva dintre aceste puncte.

 

 

Puncte Marma

 

Cum ne pot ajuta Marma în Menținerea Sănătății?

 

În practica ayurvedică, Abhyanga, reprezintă o modalitate eficientă de a stimula și echilibra aceste puncte energetice. Acest masaj delicat și profund ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului de energie pranică, reducând tensiunea și eliminând toxinele din corp. Prin Abhyanga, putem experimenta o stare de relaxare profundă, îmbunătățind calitatea somnului și întărind sistemul imunitar.

Se crede că eliberează energia acumulată și stimulează organele interne și secreția de hormoni, pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor corpului tău.

Terapia punctelor Marma se realizează prin stimularea ușoară a punctelor Marma, situate în tot corpul tău, prin terapie de masaj (Abhyanga).

Cum poți pune în funcțiune aceste puncte? Folosește vârfurile degetelor pentru a stimula cu delicatețe, dar ferm, fiecare punct Marma. Masează fiecare punct într-un mișcare circulară în sensul acelor de ceasornic timp de până la 5 minute. Opțional, poți folosi uleiuri de masaj infuzate cu plante în timpul masajului.

Marma este o tehnică străveche din sistemul de medicină ayurvedic. Prin înțelegerea și stimularea acestor puncte energetice, putem cultiva echilibrul și vitalitatea în corp și minte. Așadar, îmbrățișați puterea punctelor Marma și porniți într-o călătorie către sănătate și bunăstare.