fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

maharishi ayurveda

Pitta

 

pitta 12

Ten roz și păr blond sau roșcat

Tipurile de Pitta au de obicei părul blond sau roșcat, care tinde să fie fin sau deschis și poate deveni cenușiu devreme. Pielea lor beneficiază în general de o bună circulație, ceea ce oferă tipurilor Pitta tenul lor roz. În afară de asta, pielea lor este adesea marcată cu pistrui, este în general sensibilă. Tind să transpire ușor din cauza focului lor interior ridicat.

Metabolism și digestie

Pitta este responsabilă de digestie și metabolism.  Le place să mănânce cantități mari și, în general, tolerează tot felul de alimente. Oamenii din jurul lor sunt uneori uimiți de cât de curând după masă se simt din nou flămând. Pe de altă parte, ele pot deveni ușor iritabile dacă o masă întârzie sau se pierde cu totul. Orele de masă stabilite sunt deosebit de importante pentru acest tip ayurvedic.

„Doamna și domnul Perfect”

Tipurile acestea de dosha atrag multe priviri admirative prin construcția lor atletică și carisma. Pitta aprinsă îi înzestrează cu mult spirit și un sistem digestiv excelent. Aceste tipuri au un potențial imens și o capacitate performantă și se găsesc adesea în poziții de conducere. Cu toate acestea (sau poate tocmai din această cauză) trebuie să aibă grijă de ei înșiși.

Condiție atletică

Au tendința de a avea corpuri atletice sau stufoase și sunt în general de înălțime medie. Ele au adesea trăsături distinctive ale feței, cu o frunte înaltă și ochi strălucitori.

Ochi strălucitori și ageri

Cel mai important simț pentru tipurile de Pitta este vederea. Ochii lor strălucitori și aspectul ascuțit sunt adesea deosebit de izbitoare.

Iubitor de libertate și spiritualitate

Oamenii dominanți de Pitta sunt, pe de o parte, emoționali și spirituali și, pe de altă parte, foarte organizați, ordonați și bine structurați. Amândoi sunt ambițioși și decisivi. În conversații ajung foarte repede la subiect. Modul lor precis de a vorbi și carisma fac ca aceste tipuri să fie deosebit de bune. Persoanele cu un Pitta pronunțat sunt extrem de independente și au nevoie, de asemenea, de multă libertate.

Profesii în care tipurile de Pitta își pot realiza talentele

Pitta prezintă o mare carismă și independență, pe care sunt capabile să le exploreze din plin datorită naturii lor ambițioase. Prin urmare, persoanele care sunt dominate de acest dosha sunt adesea independente sau pot fi găsite lucrând în politică sau în funcții de conducere. Talentul lor organizațional, abilitățile analitice și capacitatea de a lua decizii îi servesc în mod deosebit în aceste roluri.

pitta 3

Posibile dezavantaje ale excesului de Pitta

Dacă Pitta e în exces, dragostea persoanei pentru ordine se poate traduce în perfecționism și dogmatism. Semnele tipice ale excesului de Pitta includ nerăbdarea, iritabilitatea și izbucnirile de furie. Spre deosebire de persoanele dominante de Vata, tipului acestuia îi este ușor să adoarmă, dar se trezește mai frecvent în timpul nopții și este posibil să nu mai poată să se întoarcă la somn. Indicațiile fizice ale unei perturbări Pitta includ erupții cutanate și inflamații.

Cu înclinația către ordine și aspirațiile înalte, tipurile de Pitta au tendința de a cere prea mult de la sine. Este deosebit de important pentru ei să urmărească rezervele de energie și să încerce să mențină un echilibru sănătos.