fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

maharishi ayurveda

Mănâncă înțelept

 

„În viitor vreau să mai reduc un pic cantitățile”

Când obiceiurile rele pun stăpânire pe corp, să mâncăm mai puțin este prima intenție pe care o punem pe listă. Totuși, răspunsul de cele mai multe ori nu stă în reducerea porțiilor sau repaus alimentar strict, ci în faptul că ceea ce mâncăm nu este sănătos. ‘Conceptele bazate pe ideea limitării mâncării sunt greu de ținut pe termen lung,’ spune Dr. Karin Pirc, Director Medical al Clinicii Private Maharishi Ayurveda din Bad Ems, Germania. ‘Metabolismul poate fi slăbit și corpul poate fi privat de anumiți nutrienți.’

Ne așteptăm să avem o îmbunătățire a vitalității, dar se poate întâmpla exact opusul și putem deveni frustrați și descurajați.

Conceptul nutriției în Maharishi Ayurveda este bazat pe mii de ani de experiență. Pe lângă calitatea mâncării, funcționalitatea sistemului digestiv trebuie luată în considerare pentru a putea oferi corpului toate substanțele vitale. Doar mâncarea ce poate fi digerată corect poate fi luată în calcul pentru a avea un impact fiziologic pozitiv. Dacă metabolismul nu funcționează corect, reziduurile metabolice se depozitează și slăbesc țesuturile, rupând echilibrul intern, cauzând senzația de plin, oboseală, dureri de cap, indispoziție și probleme cu greutatea.

Senzație de greutate în stomac

Astfel, în plus față de ghidurile de nutriție, știința ayurvedică nutrițională recomandă de asemenea o dietă personalizată pe fiecare persoană în parte care ia în considerare tipul de dosha pe care îl are, etapa vieții în care este, puterea digestivă, sezonul și perioada zilei, mediul și starea de sănătate.

Mai mult, Ayurveda clasifică mâncarea și aromele în funcție de efectul pe care il au asupra fiecărei dosha, care ajută să folosești mâncarea specific pentru scopul de a promova un echilibru sănătos pentru nutriția corpului și minții.

Potrivit Ayurveda, să consumi mâncarea potrivită în cantitățile potrivite are un rol important în prevenirea bolilor și în încetinirea procesului de îmbătrânire.

Astfel, am întocmit o listă de sfaturi Ayurvedice care vă vor ajuta să vă păstrați sănătatea și să preveniți apariția bolilor.

Mănânci proaspăt, te simți proaspăt

Potrivit Ayurveda, corpul absoarbe nutrienți din mâncarea caldă preparată proaspăt. Mâncarea reîncălzită sau semi-preparată este taboo. Mâncarea înseamnă energie și poftă de viață, lucru care este prezentat în Ayurveda ca Prana. Nivelul de Prana este redus atunci când mâncarea începe să se răcească și distrusă atunci când este reîncălzită. Nutrienții individuali devin greu de digerat și nu mai pot avea efect benefic. explică Dr. Nancy Lonsdorf. Planul de dietă Ayurvedică include în principiu feluri de mâncare ușoare, ușor de digerat, mâncare naturală care este condimentată echilibrat. Nici prea rece, dar nici prea fierbinte, un fel de mâncare trebuie să conțină toate aromele, dulce, acru, sărat, picant și amar.

Progresează!

Mergi înainte‘ este cea din urmă recomandare a expertului Ayurvedic Nancy Lonsdorf. Yoga și sporturi ușoare cum ar fi plimbările, plimbatul cu bicicleta, golf sau înot stimulează metabolismul și sunt foarte bune pentru echilibrul mental și te ajută să scapi de stresul exercițiilor fizice zilnice. ‘Lăsați-vă mașina acasă și profitați de fiecare oprtunitate pentru a face mișcare.‘ adaugă Dr. Lonsdorf.

Deci, prima dată luați o masă plăcută, și apoi faceți o plimbare în aer liber.

Descoperă și alte articole

Ce este dosha Pitta?

Descoperă dosha Pitta și secretele ayurvedaDescoperă dosha Pitta și secretele ayurveda! Află cum o rutină corespunzătoare și un stil de viață...

Ce este dosha Vata?

Ce este dosha Vata?Intră în universul Maharishi Ayurveda și descoperă ce este dosha Vata și care sunt principalele ei calități. Crezi că ai putea...

Dosha mixt

Dosha mixt  Dosha mixt  Dosha mixt sau „Aveți două dosha dominante?”Dacă da, veți poseda talentele și abilitățile deosebite ale ambelor...

Kapha

Kapha  Kapha - Păr gros și aspect tinerescTipurile Kapha au de obicei părul plin și gros. Pielea lor (și a scalpului) are tendința de a fi...

Contact

Program de lucru

Luni-vineri: 09:00-17:00

 

Email:

clienti@amdnobel.ro

 

Telefon:

0720.277.538

031.104.0016