fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vata

Dosha Vata

 

Dosha Vata prezintă de obicei o flexibilitate și lejeritate deosebite. Apetitul lor fluctuează și nu se îngrașă, chiar dacă mănâncă mult.

Piele și păr – subțiri și uscate

Tipurile de Vata tind să aibă pielea uscată, ce ar trebui să beneficieze de grijă și hidratare în mod permanent. Părul lor tinde să fie destul de subțire și uscat.

Metabolism și digestie

Tipurile de Vata au de obicei un Agni (foc digestiv) variabil. Apetitul lor fluctuează în consecință. Alți oameni invidiază adesea faptul că aproape niciodată nu se îngrașă, chiar și atunci când mănâncă mai mult.

Persoanele cu această dosha pronunțată pot fi predispuse la balonare dacă beau prea multă apă sau sunt stresate.

Rapidă și flexibilă

Dacă sunteți unul dintre acele tipuri de Vata cărora le place să fie mereu în mișcare, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece ea reprezintă mișcarea atât la nivel fizic, cât și spiritual.

Acest tip de dosha este, prin urmare, adesea admirat de oamenii din jurul lor pentru ideile, elocvența, creativitatea și ușurința lor. Oamenilor cu o astfel de constituție le place să vorbească rapid și des și se pricep de minune să își aleagă cuvintele.

Construcție fizică – delicată și subțire

În conformitate cu asocierea lor cu elementele de aer și spațiu/eter, tipurile de Vata au în general o constituție firavă și delicată. Ele pot fi înalte și slabe, dar pot fi și minione.

Au adesea trăsături fine ale feței, ochi mici și vioi și buze destul de subțiri. Venele și tendoanele lor sunt vizibile, în special pe mâini.

Iubitori de căldură

Tipurile de Vata au un puternic simț al auzului și al atingerii. Prin urmare, sunt extrem de sensibili la zgomotele și sunetele puternice din mediul lor. Pentru că se simt ușor reci, oamenii Vata adoră căldura. Aceasta include zilele calde de vară, precum și mâncarea caldă și băuturile calde.

Spirit viu – entuziasm activ

Aceste tipuri sunt în general binecuvântate cu o minte alertă și rapidă și un mare entuziasm. Ei învață foarte repede și au o memorie excelentă pe termen scurt, în timp ce lucrurile din trecutul îndepărtat tind să se estompeze rapid.

Vata le conferă, de asemenea, un grad ridicat de flexibilitate, voioșie, sensibilitate și o mare imaginație.

Profesii în care tipurile de Vata își pot realiza talentele

Datorită ingeniozității, creativității și abilităților lor, tipurile acestea sunt predestinate profesiilor artistice, științifice sau creative. Ei au, de asemenea, un succes deosebit în profesii care fac apel la elocvența lor, cum ar fi jurnalismul sau interpretarea.

vata

Posibile dezavantaje ale excesului de Vata

Excesul de Vata poate duce la anxietate, nervozitate și neliniște, care împiedică tipurile de Vata să adoarmă ușor noaptea sau să perturbe concentrarea lor în timpul zilei. Tipurile acestea nu sunt deosebit de rezistente și nu tolerează bine de stresul.

Reprezentând elementul de mișcare, Dosha Vata este conectată la sistemul nostru nervos, la respirație, circulație, mușchi și articulații, dar și excreție.

La nivel fizic, excesul de Vata se poate manifesta, prin urmare, ca dureri de cap sau dureri de spate, neliniște sau constipație. Mâinile și picioarele reci indică, de asemenea, o tulburare caracteristică.