fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Pitta

Dosha Pitta

 

pitta 12

Dosha Pitta este responsabilă de digestie și metabolism. Altfel spus, dosha Pitta este responsabilă de focul nostru interior.

Ten roz și păr blond sau roșcat

Tipurile de Pitta au de obicei părul blond sau roșcat, ce tinde să aibă firul fin, cu posibilitatea unei albiri timpurii. Pielea lor beneficiază în general de o bună circulație, ceea ce oferă tipurilor Pitta tenul lor roz.

În afară de asta, pielea lor prezintă adesea pistrui și este în general sensibilă. Tind să transpire ușor din cauza focului lor interior ridicat.

Metabolism și digestie

Pitta este responsabilă de digestie și metabolism.  Le place să mănânce cantități mari și, în general, tolerează tot felul de alimente. Oamenii din jurul lor sunt uneori uimiți de cât de curând după masă simt din nou senzația de foame.

Pe de altă parte, ele pot deveni ușor iritabile dacă o masă întârzie sau se pierde cu totul. Orele de masă stabilite sunt deosebit de importante pentru acest tip ayurvedic.

„Doamna și domnul Perfecțiune”

Această dosha atrage multe priviri admirative, prin construcția ei atletică și carisma. Pitta aprinsă îi înzestrează cu prezență de spirit, dar și un sistem digestiv excelent.

Aceste tipuri au un potențial imens pentru performanță și se găsesc adesea în poziții de conducere. Cu toate acestea (sau poate tocmai din această cauză) trebuie să aibă grijă de ei înșiși.

Condiție atletică

Au tendința de a avea corpuri atletice și relativ slabe și sunt în general de înălțime medie.

Persoanele au adesea trăsături distinctive ale feței, cu o frunte înaltă și ochi strălucitori.

Ochi strălucitori și ageri

Cel mai important simț pentru tipurile de Pitta este vederea. Ochii lor strălucitori și aspectul ascuțit ies adesea în evidență.

Iubitor de libertate și spiritualitate

Oamenii dominați de Pitta sunt, pe de o parte, emoționali și spirituali și, pe de altă parte, foarte organizați, ordonați și bine structurați. În ambele cazuri, sunt ambițioși și decisivi.

În conversații ajung foarte repede la subiect. Modul lor precis de a vorbi și carisma fac ca aceste tipuri să fie deosebit de bune. Persoanele cu dosha Pitta pronunțată sunt extrem de independente și au nevoie, de asemenea, de multă libertate.

Profesii în care tipurile de Pitta își pot realiza talentele

Pitta prezintă o mare carismă și independență, pe care sunt capabile să le exploreze din plin datorită naturii lor ambițioase.

Prin urmare, persoanele care sunt dominate de această dosha sunt adesea independente sau pot fi găsite lucrând în politică sau în funcții de conducere. Talentul lor organizațional, abilitățile analitice și capacitatea de a lua decizii îi servesc în mod deosebit în aceste roluri.

pitta 3

Posibile dezavantaje ale excesului de Pitta

Dacă Pitta e în exces, dragostea persoanei pentru ordine se poate traduce în perfecționism și dogmatism. Semnele tipice ale excesului de Pitta includ nerăbdarea, iritabilitatea și izbucnirile de furie și înroșirea pielii.

Spre deosebire de persoanele dominante de Vata, tipului acestuia îi este ușor să adoarmă, dar se trezește mai frecvent în timpul nopții și este posibil să nu mai poată să se întoarcă la somn. Indicațiile fizice ale unei perturbări Pitta includ erupții cutanate și inflamații.

Cu înclinația către ordine și aspirațiile înalte, tipurile de Pitta au tendința de a cere prea mult de la sine. Este deosebit de important pentru ei să urmărească rezervele de energie și să încerce să mențină un echilibru sănătos.