fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kapha

Dosha Kapha

 

kapha 1

Persoanele cu Dosha Kapha au, în general, o structură solidă. Corpurile lor par rezistente, datorită mușchilor lor bine dezvoltați.

Kapha – Păr gros și aspect tineresc

Tipurile Kapha au de obicei părul plin și gros. Pielea lor (și a scalpului) are tendința de a fi grasă. Kapha tinde să producă mai puține riduri, menținând un aspect tineresc mulți ani.

Metabolism și digestie

Tipurilor de Kapha le place să mănânce des și să se bucure de cantități mari și de alimente dulci. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate nedorită, în special în perioadele de stres.

Puterea se regăsește în seninătate

Fiind o combinație a elementelor pământ și apă, Kapha reprezintă mai presus de toate structura și stabilitatea. La tipurile Kapha, acest lucru se reflectă în măsură egală la nivel fizic și spiritual.

Sunt adesea apreciați pentru robustețe, seninătate, calm și rezistență. Acest lucru este, de asemenea, afișat prin mișcările lor, în general calme și tendința lor de a dormi bine, doar că uneori puțin prea mult.

Construcție fizică puternică

Oamenii cu această dosha au, în general, o structură solidă, cu articulații puternice. Corpurile lor par robuste și rezistente datorită mușchilor lor bine dezvoltați și a țesutului adipos abundent. Fața și forma generală a corpului tind să fie rotunde și de obicei au buzele pline și ochii mari.

Arome

Mirosul și gustul sunt deosebit de importante pentru aceste tipuri. Adesea le place să gătească și, totodată, să se bucure de o mâncare bună.

Calm și echilibru – chiar și în perioade de criză

Aceste tipuri de dosha sunt solide ca o stâncă și își păstrează calmul chiar și în perioadele furtunoase. De asemenea, posedă rezervele de energie, răbdarea și rezistența necesare pentru a rămâne calmi atunci când lucrurile se îngreunează.

Aceste persoane sunt mai rezistente decât alte tipuri de constituții și își abordează sarcinile metodic și echilibrat. Spre deosebire de tipurile Pitta, oamenii cu o constituție Kapha iau lucrurile pe măsură ce vin și nu renunță ușor.

Profesii în care tipurile de Kapha își pot realiza talentele

Datorită răbdării, rezistenței și perseverenței, tipurile Kapha posedă toate abilitățile necesare pentru a face față proiectelor pe termen lung, dar și muncii ce presupune rutină și munți mari de dosare. Dacă lucrurile devin dificile, seninătatea lor îi ajută să depășească momentul, neperturbați.

Talentele lor intră în joc atunci când au ceva de organizat sau de planificat. Datorită simțului lor estetic și empatiei lor, tipurile Kapha se simt confortabil în profesii creative, cum ar fi arhitectura, precum și în profesii ce presupun îngrijirea altora (cum ar fi învățător sau asistent medical).

kapha 2

Posibile dezavantaje ale excesului de Kapha

Excesul acestei doshe poate duce la o anumită lentoare, trândăvie și, uneori, tristețe și lipsă de activitate. Tipurile de Kapha au tendința de trece greu peste.

La nivel fizic, acest lucru se poate manifesta ca exces de greutate sau digestie lentă. Pielea poate avea tendința de a fi grasă, ducând la posibile alergii și infecții.