fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Digestia în timpul toamnei și importanța detoxifierii conform Ayurveda

Digestia în timpul toamnei

Cum să avem grijă de digestia noastră în timpul toamnei? Haideți să lăsăm sfaturile Ayurveda să ne ghideze!

La ce ar trebui să fim atenți în fiecare toamnă și de ce e important să facem o detoxifiere a organismului periodic pentru o viață echilibrată și stabilă? Iată câteva sfaturi pentru rutina de zi cu zi!

1.Adaptarea la Sezonul Vata:

Toamna este considerată sezonul Vata în Ayurveda, caracterizat de rece, uscat și instabilitate. Pentru a menține echilibrul, este important să adăugăm în dietă alimente calde, bogate în uleiuri sănătoase, și să evităm mâncărurile reci sau uscate.

2. Relații Calde:

Ayurveda sugerează că persoanele Vata ar trebui să se înconjoare cu oameni în relații calde, hrănitoare și să acorde atenție echilibrului emoțional pentru a evita dezechilibrele de sezon.

Relații calde

3. Problema Constipației:

Schimbările din toamnă pot duce la probleme digestive, inclusiv constipație. Pentru a preveni sau trata constipația, Triphala Plus de la Maharishi Ayurveda poate fi un ajutor valoros. Acest produs conține trei plante, alături de petale de trandafir, ea fiind o formulă ayurvedică renumită pentru proprietățile sale naturale, care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv.

4. Detoxifiere de toamnă:

Toamna este momentul potrivit pentru o detoxifiere blândă. Conform Ayurveda, detoxifierea ajută la eliminarea acumulărilor de „ama” din corp și menține organismul sănătos. „Ama” sunt reziduurile din corp. Produse precum Triphala Plus pot fi folosite ca parte a acestui proces de detoxifiere.

În concluzie, pentru a menține o digestie sănătoasă în timpul toamnei și a preveni costipația, Ayurveda ne sugerează să fim atenți la dieta noastră, să avem relații calde, să adoptăm practici de detoxifiere, și să folosim suplimente alimentare la nevoie, pentru a menține echilibrul digestiv și sănătatea generală.