fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Dieta specifică pentru Vata, Pitta și Kapha

Dieta specifică pentru Vata, Pitta, Kapha

Dieta în ayurveda diferă în funcție de constituția și nevoile noastre, pentru că fiecare este diferit și așa și alimentele benefice nouă.

Dieta specifică și alimentele recomandate

dieta specifica bune

Alimente de evitat

Dieta specifică pentru fiecare dosha în parte

Un plan alimentar sănătos în Ayurveda poate contribui la echilibrarea celor trei doshe, susținând starea generală de sănătate. Fiecare dosha (Vata, Pitta, și Kapha) beneficiază de anumite alimente și practici alimentare specifice.

Prin adoptarea unui plan alimentar echilibrat, adaptat nevoilor specifice ale fiecărui individ, putem să susținem armonia și echilibrul doshelor. De asemenea, este important să ținem cont de stilul de viață, de mediul înconjurător și de anotimp, deoarece aceste aspecte pot influența echilibrul celor trei dosha.

Apa caldă în Ayurveda

Apa are un rol special în Ayurveda. Pentru mii de ani a fost considerată un element important al unei vieți sănătoase. Totuși, nu ar trebui să o bem rece, pentru că ne poate slăbi din nou agni (focul digestiv). În schimb, ar trebui să  bem apă caldă sau fierbinte.

Potrivit Ayurveda apa ne ajută:

  • să îmbunătățim echilibrul dosha,
  • să întărim agni,
  • să îmbunătățim transportul nutrienților în corp,
  • să stimulăm procesele de curățare din corp,
  • să accelerăm eliminarea reziduurilor,
  • să evităm sentimentul fals de foame,
  • să ne creștem nivelul de energie.

Pentru a crește echilibrul apei și pentru a-i schimba structura pentru a o ajuta la solubilizarea toxinelor din corp, aduceți apa la punctul de fierbere pentru 10 minute într-un ibric fără capac. Găsiți mai multe detalii despre aceasta în articolul “Ce trebuie să știți despre apa caldă”.

Contact

Program de lucru

Luni-vineri: 09:00-17:00

 

Email:

clienti@amdnobel.ro

 

Telefon:

0720.277.538

031.104.0016