Dieta specifică pentru Vata, Pitta, Kapha
Dieta în ayurveda diferă în funcție de constituția și nevoile noastre, pentru că fiecare este diferit și așa și alimentele benefice nouă.
Dieta specifică și alimentele recomandate
Alimente de evitat
Dieta specifică pentru fiecare dosha în parte
Un plan alimentar sănătos în Ayurveda poate contribui la echilibrarea celor trei doshe, susținând starea generală de sănătate. Fiecare dosha (Vata, Pitta, și Kapha) beneficiază de anumite alimente și practici alimentare specifice.
Prin adoptarea unui plan alimentar echilibrat, adaptat nevoilor specifice ale fiecărui individ, putem să susținem armonia și echilibrul doshelor. De asemenea, este important să ținem cont de stilul de viață, de mediul înconjurător și de anotimp, deoarece aceste aspecte pot influența echilibrul celor trei dosha.
Apa caldă în Ayurveda
Apa are un rol special în Ayurveda. Pentru mii de ani a fost considerată un element important al unei vieți sănătoase. Totuși, nu ar trebui să o bem rece, pentru că ne poate slăbi din nou agni (focul digestiv). În schimb, ar trebui să bem apă caldă sau fierbinte.
Potrivit Ayurveda apa ne ajută:
- să îmbunătățim echilibrul dosha,
- să întărim agni,
- să îmbunătățim transportul nutrienților în corp,
- să stimulăm procesele de curățare din corp,
- să accelerăm eliminarea reziduurilor,
- să evităm sentimentul fals de foame,
- să ne creștem nivelul de energie.
Pentru a crește echilibrul apei și pentru a-i schimba structura pentru a o ajuta la solubilizarea toxinelor din corp, aduceți apa la punctul de fierbere pentru 10 minute într-un ibric fără capac. Găsiți mai multe detalii despre aceasta în articolul “Ce trebuie să știți despre apa caldă”.
Contact
Program de lucru
Luni-vineri: 09:00-17:00
Email:
clienti@amdnobel.ro
Telefon:
0720.277.538
031.104.0016