fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Ce trebuie să știi despre apa caldă?

Ce trebuie să știi despre apa caldă?

 

Textele tradiționale Ayurvedice fac referire la toate felurile de apă naturală. Fie că este de la un izvor, apă dintr-un lac sau apă de ploaie – cel mai important element al nostru și impactul asupra bunăstării fizice sunt descrise în detaliu. Apa caldă are și ea avantajele sale.

Principalele avantaje ale apei din punct de vedere Ayurvedic:

Ajută împotriva oboselii

Calmează mintea și îți dă satisfacție

Apă face pielea să radieze

Apa împrospătează și este absorbită ușor de corp

Ajută împotriva problemelor digestive

Apa dă viață

Ayurveda și apa caldă

Apa caldă și calitățile purificatoare

Unele persoane au piele uscată și sete permenentă chiar dacă beau foarte multă apă. Cauza poate fi agni slab (foc digestiv). În plus, ama (reziduurile metabolice) pot bloca pasajele prin care apa ajunge la celule. Pentru a crește absorbția, Maharashi Ayurveda recomandă fierberea apei, și când este momentul potrivit, se adaugă ierburi pentru a fortifica apa.

De ce funcționează apa caldă?

Fierberea apei o încărcă cu energie și câștigă o energie care în Ayurveda se numește sukshma (= penetrare), care permite purificarea canalelor corpului printr-o penetrare fiziologică mai adâncă.

Băutul de apă caldă regulat este o recomandare Ayurvedică simplă. Fierberea apei pentru 10 minute stimulează agni direct, permițând mâncării să fie procesată și absorbită mai eficient în timpul mesei. Băută între mese, poate oferi suport în eliminarea toxinelor solubile în apă din dhatus (țesuturile corpului).

Condimentele au un efect mai bun atunci când sunt fierte pentru mai mult timp in apă, aducând un beneficiu simțurilor prin aromă și gust.

Apă pentru tipul constituției tale

Vata-Apa caldă echilibrantă

Fierbeți doi litri de apă timp de cinci minute. Luați apa de pe foc și adăugați 3 frunze de mentă, 1/2 linguriță de semințe de fenicul și 1/4 linguriță de rădăcină de nalbă. Umpleți un termos  cu această apă și beți pe parcursul zilei. Temperatura sa trebuie să fie călduță, nu fierbinte.

Pitta-apa caldă calmantă

Fierbeți doi litri de apă pentru două minute. Luați apa de pe foc și adăugați 1/4 lingurițe de semințe de fenicul, 2 muguri de trandafir și 1 bucata de cuisoare. Umpleți un termos cu apa și turnați într-un pahar înainte să beți. Vara poate fi consumată la temperatura camerei, iar iarna poate fi consumată caldă.

Kapha-apa caldă echilibrantă

Fierbeți doi litri de apă timp de cinci minute. Luați apa de pe foc și adăugați 3 frunze de busuioc, 2 felii de ghimbir proaspăt, 1/4 lingurință de chimen și 1/2 linguriță de fenicul. Puneți apa într-un termos și beți fierbinte sau caldă pe parcursul întregii zile.

Câtă apă este suficientă?

Potrivit Ayurveda, cantitatea de apă pe care o beți depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, timpul de muncă, nivelul de stres, vremea, dieta și și tipul de constituție pe care îl aveți. Cei care sunt tipul Pitta, în general sunt mai însetați decât tipul Kapha

Pregătiți apa dimineața, puneți-o într-un termos și beți din ea la fiecare 30 de minute în timpul zilei.

Apa caldă în timpul meselor

Scrierile Ayurvedice recomandă ca în timpul meselor să se bea înghițituri mici de apă plată. Întrucât bucătăria Ayurvedică are foarte multe condimente, o bătăura cu mirodenii poate încărca corpul. Pe de altă parte. dacă mâncarea nu este foarte condimentată, apa cu condimente poate ajuta la digestie.

Un pahar de apă este suficient la o masă, dar depinde totuși de ce mâncați. Dacă mâncați supă sau dhal, de exemplu, veți avea nevoie de mai puțină apă. Dacă mâncați mâncare uscată, veți avea nevoie de mai multă apă.

Apa trebuie băută la temperatura camerei sau caldă, în funcție de tipul de constituție pe care îl aveți. Nu trebuie să fie niciodată rece ca gheața, astfel având rol în încetinirea digestiei.

Dacă după 45 de minute de când ați mâncat vă este sete, beți oricâtă apă simțiti ca are nevoie corpul pentru digestie. În timpul meselor beți doar înghițituri mici de apă cu condimente sau apă plată.

Contact

Program de lucru

Luni-vineri: 09:00-17:00

 

Email:

clienti@amdnobel.ro

 

Telefon:

0720.277.538

031.104.0016