Ce trebuie să știi despre apa caldă?
Textele tradiționale Ayurvedice fac referire la toate felurile de apă naturală. Fie că este de la un izvor, apă dintr-un lac sau apă de ploaie – cel mai important element al nostru și impactul asupra bunăstării fizice sunt descrise în detaliu. Apa caldă are și ea avantajele sale.
Principalele avantaje ale apei din punct de vedere Ayurvedic:

Ajută împotriva oboselii

Calmează mintea și îți dă satisfacție

Apă face pielea să radieze

Apa împrospătează și este absorbită ușor de corp

Ajută împotriva problemelor digestive

Apa dă viață
Ayurveda și apa caldă
Apa caldă și calitățile purificatoare
Unele persoane au piele uscată și sete permenentă chiar dacă beau foarte multă apă. Cauza poate fi agni slab (foc digestiv). În plus, ama (reziduurile metabolice) pot bloca pasajele prin care apa ajunge la celule. Pentru a crește absorbția, Maharashi Ayurveda recomandă fierberea apei, și când este momentul potrivit, se adaugă ierburi pentru a fortifica apa.
De ce funcționează apa caldă?
Fierberea apei o încărcă cu energie și câștigă o energie care în Ayurveda se numește sukshma (= penetrare), care permite purificarea canalelor corpului printr-o penetrare fiziologică mai adâncă.
Băutul de apă caldă regulat este o recomandare Ayurvedică simplă. Fierberea apei pentru 10 minute stimulează agni direct, permițând mâncării să fie procesată și absorbită mai eficient în timpul mesei. Băută între mese, poate oferi suport în eliminarea toxinelor solubile în apă din dhatus (țesuturile corpului).
Condimentele au un efect mai bun atunci când sunt fierte pentru mai mult timp in apă, aducând un beneficiu simțurilor prin aromă și gust.
Apă pentru tipul constituției tale

Vata-Apa caldă echilibrantă
Fierbeți doi litri de apă timp de cinci minute. Luați apa de pe foc și adăugați 3 frunze de mentă, 1/2 linguriță de semințe de fenicul și 1/4 linguriță de rădăcină de nalbă. Umpleți un termos cu această apă și beți pe parcursul zilei. Temperatura sa trebuie să fie călduță, nu fierbinte.

Pitta-apa caldă calmantă
Fierbeți doi litri de apă pentru două minute. Luați apa de pe foc și adăugați 1/4 lingurițe de semințe de fenicul, 2 muguri de trandafir și 1 bucata de cuisoare. Umpleți un termos cu apa și turnați într-un pahar înainte să beți. Vara poate fi consumată la temperatura camerei, iar iarna poate fi consumată caldă.

Kapha-apa caldă echilibrantă
Fierbeți doi litri de apă timp de cinci minute. Luați apa de pe foc și adăugați 3 frunze de busuioc, 2 felii de ghimbir proaspăt, 1/4 lingurință de chimen și 1/2 linguriță de fenicul. Puneți apa într-un termos și beți fierbinte sau caldă pe parcursul întregii zile.
Câtă apă este suficientă?
Potrivit Ayurveda, cantitatea de apă pe care o beți depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, timpul de muncă, nivelul de stres, vremea, dieta și și tipul de constituție pe care îl aveți. Cei care sunt tipul Pitta, în general sunt mai însetați decât tipul Kapha
Pregătiți apa dimineața, puneți-o într-un termos și beți din ea la fiecare 30 de minute în timpul zilei.
Apa caldă în timpul meselor
Scrierile Ayurvedice recomandă ca în timpul meselor să se bea înghițituri mici de apă plată. Întrucât bucătăria Ayurvedică are foarte multe condimente, o bătăura cu mirodenii poate încărca corpul. Pe de altă parte. dacă mâncarea nu este foarte condimentată, apa cu condimente poate ajuta la digestie.
Un pahar de apă este suficient la o masă, dar depinde totuși de ce mâncați. Dacă mâncați supă sau dhal, de exemplu, veți avea nevoie de mai puțină apă. Dacă mâncați mâncare uscată, veți avea nevoie de mai multă apă.
Apa trebuie băută la temperatura camerei sau caldă, în funcție de tipul de constituție pe care îl aveți. Nu trebuie să fie niciodată rece ca gheața, astfel având rol în încetinirea digestiei.
Dacă după 45 de minute de când ați mâncat vă este sete, beți oricâtă apă simțiti ca are nevoie corpul pentru digestie. În timpul meselor beți doar înghițituri mici de apă cu condimente sau apă plată.
Descoperă articolele noastre
Digestia, indigestia și balonarea – tot ce trebuie să știi despre tubul digestiv
Digestia, indigestia și balonareaDigestia - importanța ei în medicina ayurvedică Cu mult timp înainte de apariția medicinei moderne, Ayurveda - un...
Ashwagandha, ghid complet: beneficii, proprietăți, precauții
Ashwagandha Beneficii Ce este Ashwagandha și ce proprietăți are această plantă ayurvedică? Are Ashwagandha beneficii asupra sănătății? Află detalii...
Ce este dosha Pitta?
Descoperă dosha Pitta și secretele ayurvedaDescoperă dosha Pitta și secretele ayurveda! Află cum o rutină corespunzătoare și un stil de viață...
Ce este dosha Vata?
Ce este dosha Vata?Intră în universul Maharishi Ayurveda și descoperă ce este dosha Vata și care sunt principalele ei calități. Crezi că ai putea...
Practici alimentare bune de urmat primăvara
Practici alimentare bune pentru primăvarăPrimăvara este o perioadă de tranziție în Ayurveda, în care corpul nostru se pregătește să se adapteze la...
Regulamentul concursului „Maharishi – igienă orală”
Regulamentul concursului AMD NOBEL PHARMACEUTICAL SRL „Maharishi – igienă orală” SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL...
Ashwagandha este eficientă în creșterea rezistenței la stres
Este benefică Ashwagandha pentru stres? Află cum această plantă autentic ayurvedică îți poate echilibra corpul și mintea! Stresul este o stare de...
Dosha mixt
Dosha mixt Dosha mixt Dosha mixt sau „Aveți două dosha dominante?”Dacă da, veți poseda talentele și abilitățile deosebite ale ambelor...
Kapha
Kapha Kapha - Păr gros și aspect tinerescTipurile Kapha au de obicei părul plin și gros. Pielea lor (și a scalpului) are tendința de a fi...
Contact
Program de lucru
Luni-vineri: 09:00-17:00
Email:
clienti@amdnobel.ro
Telefon:
0720.277.538
031.104.0016