fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Ce este dosha Pitta?

Ce este Pitta?

Află ce este Pitta, cum se manifestă în viața de zi cu zi și cum poți menține această dosha în echilibru cu ajutorul unei rutine.

Ce este ayurveda?

Ayurveda – termen ce se poate traduce ca „știință a vieții” este un sistem cuprinzător de sănătate, bazat în principiu pe cunoaștere prin experiență directă.

Oferind oamenilor o mare înțelepciune, medicina ayurvedică este concepută pentru a ajuta oamenii să rămână plini de vitalitate, în timp ce își ating pe deplin potențialul uman.

Acest lucru se poate constitui prin rutine, diete și comportamente zilnice și sezoniere.

Ayurveda ne reamintește că sănătatea reprezintă o comuniune echilibrată și dinamică între mediul înconjurător, trup, minte și spirit.

Ayurveda consideră că fiecare persoană este unică și are un tip specific de constituție, cunoscut sub numele de „dosha”. Aceste dosha sunt numite Vata, Pitta și Kapha, iar armonizarea lor este considerată a fi esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor.

Ce reprezintă Dosha Pitta?

În Ayurveda, dosha Pitta este considerată una dintre cele trei forțe vitale sau energii care guvernează funcționarea corpului și a minții. Pitta este asociată cu elementele foc și apă și este responsabilă pentru digestie, metabolism și reglarea temperaturii corpului.

Persoanele cu un tip predominant de Pitta sunt considerate a fi puternice, ambițioase și înțelegătoare, au încredere în sine, sunt o fire întreprinzătoare, dar pot fi predispuse la iritabilitate, frustrare și intoleranță.

Din punct de vedere psihologic, persoanele Pitta au o mare putere de înțelegere, sunt foarte inteligenți, au o minte ascuțită și pot fi buni oratori.

În general, persoanele cu un tip predominant de Pitta tind să aibă o constituție medie sau puternică și sunt sensibile la căldură și lumină puternică.

Crezi că ai putea avea o dosha Pitta predominantă? Fă aici testul și înțelege-ți constituția!

Dosha Pitta în echilibru

Pentru a menține echilibrul dosha-ului Pitta, ayurveda recomandă un stil de viață echilibrat și calm. Acesta include alimentație răcoritoare și hidratantă, evitarea mâncării picante sau grasă, exerciții fizice moderate și odihnă suficientă.

Alimentele recomandate pentru echilibrarea dosha-ului Pitta sunt cele dulci, amare și astringente. Se recomandă evitarea alimentelor picante sau acide.

De asemenea, sunt recomandate activități care promovează relaxarea și reducerea stresului, precum yoga, meditație sau plimbările în natură.

Este important să menționăm că aceste recomandări pentru menținerea echilibrului Pitta sunt generale.

Acestea pot fi modificate în funcție de nevoile individuale și că este întotdeauna recomandat să consultați un specialist calificat pentru a primi recomandări personalizate.

Abonează-te și tu la newsletter-ul nostru, pentru a putea înțelege ce reprezintă dosha Pitta și cum o poți menține în echilibru!