fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Ce este Ayurveda?

Ayurveda este știința unei vieți lungi, fericite și sănătoase.

Medicina Ayurveda este naturală și holistică, fără vârstă și în același timp modernă. Poate fi aplicată simplu și fără să conteze de unde venim și unde trăim, și de asemenea ce ne place și ce nu ne place.

Secretele sale se află în abordarea holistică și cunoașterea unității cu natura și legile sale.  Medicina Ayurveda ne arată cum să trăim o viață echilibrată – baza pentru bunăstare totală, frumusețe naturală și sănătate de durată.

Cheia bunăstării prin medicina Ayurveda stă în înțelegerea celor trei forțe Ayurvedice fundamentale ‘Vata’, ‘Pitta’ și ‘Kapha’.

Toate caracteristicile noastre fizice, mentale și emoționale sunt exprimate în personalitatea noastră într-o balanță complet individuală ale acestor forțe fundamentale. Ele alcătuiesc tipul nostru  Ayurvedic, natura noastră internă, planul pentru o viață lungă și sănătoasă – unică și distinctă ca o amprentă.

Medicina Ayurveda

vata ayurveda

Vata

Vata este responsabilă pentru sistemul nervos, respirație și diferite feluri de mișcări în corp.

pitta ayurveda

Pitta

Pitta guvernează – printre altele – digestia și temperatura corpului. În ceea ce privește mintea, înseamnă un intelect ascuțit și emoții.

kapha ayurveda

Kapha

Kapha oferă corpului fermitate și stabilitate și menține balanța fluidelor corporale.

Tipuri de dosha în medicina Ayurveda

În funcție de care dosha domină sau ce dosha-uri sunt dominante, Ayurveda distinge diferite constituții sau tipuri ayurvedice: tipurile Vata, Pitta și Kapha și astfel un număr mixt de tipuri.

Dacă vrei să descoperi ce dosha ai dominantă, poți să faci testul și vei putea afla.

vata pitta kapha

Când vorbim despre sănătatea mintală, majoritatea oamenilor se gândesc în primul rând la mintea noastră, la abilitățile noastre cognitive.

Maharishi Ayurveda®, bazat pe o înțelegere holistică amplă a sănătății mintale, duce această idee mult mai departe. Distinge între patru zone:

Sinele cel mai lăuntric

Sinele transcendental sau nivelul spiritual al Sinelui, nivelul cel mai lăuntric

Mintea noastră (ceea ce gândește, simte, decide și este intuitiv.)

Corpul nostru, fiziologia noastră

Medicina modernă a descris modul în care corpul nostru fizic sau fiziologia noastră ne influențează starea sufletească. Ceea ce mâncăm și respirăm ne afectează și fiziologia și psihologia.

 

Cu rădăcini atât de adânci în cultura indiană și cu o creștere a popularității sale în întreaga lume, medicina Ayurveda a devenit o resursă valoroasă pentru cei care caută alternative naturale și holistice pentru îngrijirea sănătății. Ea aduce în prim-plan conceptul de prevenție a bolilor, făcând din menținerea unei stări de bine a corpului și minții o prioritate. Prin urmare, medicina Ayurveda rămâne o sursă de inspirație pentru toți cei care caută să-și îmbunătățească calitatea vieții și să trăiască în armonie cu natura și propria lor esență.