fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Abhyanga – relaxare pentru corp și minte

Ce e Abhyanga?

 

Vrei să știi ce e Abhyanga și cum te poate ajuta această tehnică străveche de masaj să îți menții echilibrul? Află aici!

 

Beneficiile masajului Abhyanga

 

Schimbările de sezon pot aduce provocări specifice, atât pentru corpul nostru, cât și pentru mintea noastră. În Ayurveda, sistemul tradițional indian de medicină, masajul Abhyanga devine un aliat esențial în păstrarea echilibrului și vitalității în timpul iernii.

 

Despre Abhyanga

 

Abhyanga este o tehnică de masaj ayurvedic, veche de secole, care implică folosirea uleiurilor naturale și a mișcărilor blânde pentru a acoperi întregul corp. Această practică nu este doar un răsfăț, ci și o modalitate de a îngriji corpul și mintea în profunzime.

Abhyanga este benefic pentru aproape oricine, indiferent de vârstă sau gen. Este însă important să ții cont de constituția ta ayurvedică (dosha) și de nevoile tale individuale. Această practică este cunoscută pentru capacitatea sa de a echilibra toate cele trei doshe: Vata, Pitta și Kapha.

Ideal este să faci Abhyanga în funcție de nevoile tale și de rutina zilnică. Cu toate acestea, în funcție de momentul zilei, masajul îți poate oferi anumite beneficii :

 • Dimineața: Abhyanga dimineața poate oferi un început energizant al zilei. Uleiul poate servi și ca o barieră protectoare împotriva factorilor de mediu nocivi, pe parcursul zilei.
 • Seara: Dacă preferi o practică de relaxare și eliberare a tensiunii acumulate, Abhyanga seara poate fi o alegere excelentă. Uleiul aplicat înainte de culcare poate contribui la un somn odihnitor.

 

Importanța Abhyanga în iarnă:

 

 1. Menține caldura internă: Masajul cu uleiuri încălzite ajută la menținerea căldurii corporale în fața frigului iernii. Uleiurile naturale pătrund adânc în țesuturi, oferind un plus de protecție împotriva vântului și temperaturilor scăzute.
 2. Revigorează pielea: Iarna poate usca și irita pielea. Abhyanga hrănește și hidratează intens pielea, contribuind la menținerea unui aspect sănătos și strălucitor.
 3. Stimulează circulația: Masajul îmbunătățește circulația sângelui și a limfei, ajutând la eliminarea toxinelor acumulate și la furnizarea nutrienților esențiali celulelor.
 4. Reduce stresul și tensiunea: Atunci când ne masăm, stimulăm punctele energetice numite „marma”, relaxând sistemul nervos și inducând o stare de calm și relaxare.

 

Masaj ayurveda

Cum să integrezi Abhyanga în rutina ta zilnică:

 

 1. Alege uleiurile potrivite: Folosește uleiuri naturale, precum uleiul de susan, migdale dulci sau chiar ulei de cocos, în funcție de preferințele tale și necesitățile pielii. Ține de cont de dosha ta atunci când alegi un ulei de masaj.
 2. Încălzește uleiul: Încălzește uleiul înainte de a începe masajul pentru a-i amplifica efectele benefice, dar ai grijă să nu fie prea fierbinte.
 3. Masaj cu mișcări blânde: Masează întregul corp cu mișcări line, evitând zonele dureroase sau sensibile.
 4. Lasă uleiul să se absoară în piele: După masaj, lasă uleiul să pătrundă în piele timp de cel puțin 15-20 de minute înainte de a face o baie caldă sau duș.
 5. Fii consistent: Repetă această practică în mod regulat pentru a observa beneficiile pe termen lung.

Abhyanga nu este doar o tehnică de masaj; este o investiție în sănătatea ta generală. Înconjoară-te de căldură și iubire în această iarnă prin această practică veche și vindecătoare.