fbpx

Transport gratuit pentru comenzile peste 150 lei!

Ashwagandha este eficientă în creșterea rezistenței la stres

Ashwagandha pentru stres

Este benefică Ashwagandha pentru stres? Află cum această plantă autentic ayurvedică îți poate echilibra corpul și mintea!

Ce face stresul?

Stresul este o stare de încordare sau tensiune mentală sau emoțională. Organismul suferă modificări fizice ca răspuns la stres, inclusiv eliberarea de hormoni precum cortizolul. În timp, stresul cronic poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă, obezitate și diabet de tip 2. Din fericire, există multe modalități naturale de a reduce stresul.

Timp de secole, oamenii au apelat la plante precum ashwagandha pentru a-și ușura grijile. Astăzi, există dovezi științifice care susțin utilizarea acestor substanțe și a altor nutrienți care reduc stresul. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a reduce stresul în mod natural, luați în considerare adăugarea unora dintre aceste alimente bogate în nutrienți în dieta dumneavoastră.

Ce sunt adaptogenii?

Adaptogenii sunt plante care îmbunătățesc capacitatea unui individ de a face față stresului. Aceste plante, în perioadele de solicitări crescute ale mediului, normalizează procesul fiziologic și ajută o persoană să evite daunele provocate de acești factori, îmbunătățind în același timp capacitățile de adaptare ale organismului pentru provocările viitoare cu care se confruntă de-a lungul vieții.

Acestea îți cresc rezistența, astfel încât ești mai puțin afectat de lucruri precum traume emoționale sau boli fizice atunci când ești stresat, deoarece nutrienții săi echilibrează și se asigură că toate părțile primesc ceea ce au nevoie, fără a se produce excese care ar duce doar la un dezechilibru suplimentar pe lângă ceea ce a cauzat suferința inițială.

Ce e Ashwagandha?

Ashwagandha, o plantă cunoscută în mod obișnuit sub numele de ginseng indian sau cireș de iarnă, face parte din familia Solanaceae. A fost folosită de secole în medicina ayurvedică pentru a ajuta la diferite afecțiuni, inclusiv pentru forță și vitalitate.

Este, de asemenea, o alegere excelentă atunci când se caută ameliorarea durerii neuropatice, deoarece acest extract de fructe acționează atât asupra tulburărilor sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson, cât și asupra promovării funcției imunitare prin creșterea ratei de producție de către celulele dumneavoastră!

Ashwagandha este o plantă regală care a fost folosită de secole pentru a trata tot felul de afecțiuni. Acest supliment multifuncțional acționează nu numai asupra sistemului neurologic, imunitar și energetic, dar ajută și în cazul problemelor de reproducere, cum ar fi infertilitatea sau impotența.

Ashwagandha este o plantă folosită în mod obișnuit în Ayurveda pentru a trata probleme precum stresul și anxietatea. Compoziția chimică a acestei plante include Withanolide, Sitoindosidele A-C și D, care s-au dovedit, prin studii de cercetare, nu numai că protejează celulele de daunele oxidative, dar ajută și la combaterea bolilor. Cercetările asupra Ashwagandha au fost pozitive în ceea ce privește demonstrarea proprietăților sale adaptogene și de reducere a stresului.

 

A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults
K. Chandrasekhar, Jyoti Kapoor, and Sridhar Anishetty